Polityka prywatności



1. Operatorem serwisu www.sklep.marasik.com.pl (dalej - Serwisu) jest TOMA SEEDS Tomasz Marasik, 32–061 RYBNA 681, NIP 9441053869, Regon 357135976.

2. Sklep pozyskuje informacje o Użytkownikach i ich zachowaniu przez:

a/ dobrowolnie wprowadzane informacje przez Użytkowników w formularzach,

b/ zapisywane w urządzeniach końcowych pliki Cookies (tzw. "ciasteczka"),

c/ gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego domeny marasik.com.pl.

3. Informacje o Użytkownikach odwiedzających Serwis zbierane są na standardowych warunkach w ramach systemu hostingowego (IP urządzenia, dane o przeglądarce, systemie operacyjnym, pobranych i wyświetlanych plikach).

4. Serwis korzysta z plików Cookies, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu. Używanie plików Cookies pozwala administratorowi na optymalizację zawartości stron internetowych Serwisu pod kątem potrzeb Użytkownika. Pliki Cookies wykorzystywane są również dla pozyskania danych statystycznych tworzących obraz sposobu korzystania z Serwisu przez Użytkowników.

5. Pliki Cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracującą z Serwisem firmę Google, która udostępnia Google Analytics, którego kod jest na każdej podstronie Serwisu. W związku z tym zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności firmy Google: https://www.google.com/intl/pl_pl/policies/technologies/ads/.

6. Serwis przetwarza informacje dotyczące Zamawiających produkty, w tym mające charakter danych osobowych. Przetwarzanie następuje zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2014 r. poz. 1182) oraz w zakresie w jakim ma to zastosowanie, zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).

7. Serwis dba o bezpieczeństwo danych osobowych Użytkowników dlatego podczas procesu zamawiania produktu podawanie danych osobowych jest szyfowane między Użytkownikiem a serwerem.

8. Dane osobowe zamawiających produkty wykorzystywane są tylko i wyłącznie przez Serwis do realizacji zamówień, ewidencji sprzedaży i kontaktu z Użytkownikiem w celu potwierdzenia zamówienia. Pod warunkiem wyrażenia zgody przez Zamawiającego, jego dane osobowe są wykorzystywane również w celu informowania o promocjach i nowościach oferowanych przez Serwis.

9. Zamawiający ma prawo wglądu do swoich danych osobowych, zmiany ich lub zażądania usunięcia z bazy danych Serwisu.

10. Przechowywane informacji, jak również uzyskiwanie do nich dostępu nie powoduje zmian konfiguracyjnych w urządzeniu końcowym użytkownika końcowego i oprogramowaniu zainstalowanym w tym urządzeniu.

11. Większość przeglądarek stron internetowych daje Użytkownikowi Serwisu możliwość zablokowania przyjmowania (automatycznej obsługi) plików Cookies. Taka blokada skutkować jednak może ograniczeniem funkcjonalności serwisu lub niewłaściwym jego funkcjonowaniem.

12. Zawarte dane w plikach Cookies nie są udostępniane podmiotom trzecim z wyjątkiem podmiotów konserwujących i administrujących sieć oraz organów państwowych uprawnionych do żądania tych danych na mocy obowiązujących przepisów prawa.